tag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post9072936671723707809..comments2024-02-28T11:38:53.269+01:00Comments on Gdy w brzuchu burczy... : Chleb gryczano-żytniIza z Gdy w brzuchu burczyhttp://www.blogger.com/profile/09227176536470636046noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-12845748779858767402022-04-04T23:08:03.460+02:002022-04-04T23:08:03.460+02:00Jaki typ mąki żytniej?Jaki typ mąki żytniej?Bez Mąki i Cukru/Rękowyczynyhttps://www.blogger.com/profile/17604418572082412822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-40767143697984480972020-08-30T21:56:16.844+02:002020-08-30T21:56:16.844+02:00Co do ostatniego zdania z Pani odpowiedzi, tak, ja...Co do ostatniego zdania z Pani odpowiedzi, tak, jak chleb sie piecze w piekarniku (nawet gniot), w domu zwykle pachnie chlebem i jest to zapach zaliczany do przyjemnych. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08843128682952923834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-50762804036532843912020-08-30T21:52:22.474+02:002020-08-30T21:52:22.474+02:00Nie jsd, tylko szczera opinia.Coz to, noe mozna na...Nie jsd, tylko szczera opinia.Coz to, noe mozna napisac jak jest, tylko jakies kolko wzajemnek adoracji?! Nie moge pisac 'pyszny chlebek', kak wyszedl gniot. Znalazlam juz nowe swietne przepisy, ktore latwo daja mi smaczne bohenki. Mysle ze moja opinia jest cenna, bo to szczery zapis tego, co sie wydarzylo. Normalnie chlebu zawsze mi wychodza. Nadal potwierdzam to, co zauwazylam o proporcjsch maki i ilosco drozdzy. Byc moze sposob, w jaki opisany jest proces wykonania tego chleba jest niedokladny, cos pominiete itd. Jad to jakies bluznierstwa i oszczerstwa, a nie szczera opinia. Jak sie prowadzi blog z przepisami, trzeba sie liczyc, ze beda opinie pozytywne i negatywne, a nie sie obrazac. A z drozdzami, hmmm, ekspertem od chleba nie jestem, ale napisalam moja obserwacje co do ilosci drozdzy. Pomyslalam jednak, ze sprobuje, skoro przepis tak doradza, moze milo sie zdziwie cobdp rezultatow, ale, niestety, soe to nie wydarzylo. Mysle, ze szczere opinie sa super, wtedy wszyscy uzytkownicy moga przeczytac o roznych doswiadczeniach innych ludzo o sami podjac decyzje. A teraz troszke tego, jak to Pani mowi 'jadu'. Dwa razy go Pani wspomina w takiej krociutkiej odpowiedzi, cos on tam Pani chyba gdzies zalega w systemie. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08843128682952923834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-38547703485251311092020-07-08T21:22:56.768+02:002020-07-08T21:22:56.768+02:00Skąd tyle jadu? Skoro zna Pani/Pan doskonałe propo...Skąd tyle jadu? Skoro zna Pani/Pan doskonałe proporcje mąki, ilość drożdży itd., to po co było próbować wypieku z góry skazanego przez Panią/Pana na niepowodzenie. Żeby potem pluć jadem? Ja właśnie wyjęłam chleb z piekarnika - jest bardzo dobry, nie czuć w nim drożdży (roztarłam jezje łyżeczką cukru, która jest w przepisie i dodałam wraz z wodą). W całym domu pachnie świeżym chlebem.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05080418568709486750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-65497388419707695412020-07-03T22:50:56.636+02:002020-07-03T22:50:56.636+02:00Chleb wyszedl ohydny. Uwazam, ze na taka ilosc mak...Chleb wyszedl ohydny. Uwazam, ze na taka ilosc maki 50 g drozdzy to o wiele za duzo. W wiekszosci przepisow na chleb na swiezych drozdzach ilosc drozdzy uzywanych z taka iloscia maki jest 5 razy mniejsza! Wskutek tego, chleb mial ohydny powalajacy drozdzowy zapach. Poza tym, swieze drozdse powinny byc najpierw rozpuszczone w lekko cieplej wodzie czy mleku z cukrem lub miodem, a tak po prostu wrzucone z maka nie beda pracowac i tylko 20 minut wyrastania... Proporcje maki marne, 400 g gryczanej i 100 zytniej, ciezki zbity nieupieczony gniot cuchnacy drozdzami i twardy jak kamien na gorze po 60 czy 70 min pieczenia. Odradzam. Zreszta, patrzac na opinie, tylko jedna osoba wlasciwie zrobila ten chleb i twierdzi, se jest on swietny. Pozostali tylko zadaja pytania itd. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08843128682952923834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-6315290745840966412019-04-01T16:03:06.152+02:002019-04-01T16:03:06.152+02:00Robię ten chlebek już po raz drugi. Jest fantastyc...Robię ten chlebek już po raz drugi. Jest fantastyczny. <br />Leszekhttps://www.blogger.com/profile/16706472838830249006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-11475022951906141512017-04-26T13:53:01.818+02:002017-04-26T13:53:01.818+02:00Do chleba używamy 50 g świeżych drożdży :) Do chleba używamy 50 g świeżych drożdży :) Iza z Gdy w brzuchu burczyhttps://www.blogger.com/profile/09227176536470636046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-83966290465132441632017-04-25T22:14:52.595+02:002017-04-25T22:14:52.595+02:00Podana waga jest dla drożdży świeżych, czy z toreb...Podana waga jest dla drożdży świeżych, czy z torebki?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16761826505368919940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-70180263241120012462016-10-28T13:40:11.691+02:002016-10-28T13:40:11.691+02:00Już poprawiam, dziękuję za czujność :) Oczywiście ...Już poprawiam, dziękuję za czujność :) Oczywiście sól jest niezbędna, w tym przepisie to 1 łyżka soli. Iza z Gdy w brzuchu burczyhttps://www.blogger.com/profile/09227176536470636046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-70580887940191751932016-10-28T12:44:23.590+02:002016-10-28T12:44:23.590+02:00Nie ma soli w przepisie tak ma byc ?chleb bez soli...Nie ma soli w przepisie tak ma byc ?chleb bez soli?Agatahttps://www.blogger.com/profile/00422512640900508868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-63831192618432864922016-01-27T20:50:53.244+01:002016-01-27T20:50:53.244+01:00Dziękuje bardzo i oczywiście masz rację :) Oczywiś...Dziękuje bardzo i oczywiście masz rację :) Oczywiście chodzi o mąkę gryczaną, już poprawiłam :) Pozdrawiam serdecznie :) Iza z Gdy w brzuchu burczyhttps://www.blogger.com/profile/09227176536470636046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-66401901066143380312016-01-26T19:50:18.485+01:002016-01-26T19:50:18.485+01:00Dzięki ;) + chyba w przepisie na początku jest błą...Dzięki ;) + chyba w przepisie na początku jest błąd : "Mąkę drożdżową i żytnią wymieszać w misce z drożdżami", chyba chodziło o mąkę gryczaną ;) Pozdrawiam :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00862901781802973170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-81687431451106743352016-01-26T17:52:40.762+01:002016-01-26T17:52:40.762+01:00Nie, nie trzeba ich mielić. Do ciasta wrzuca się p...Nie, nie trzeba ich mielić. Do ciasta wrzuca się płatki i siemię w całości :) Iza z Gdy w brzuchu burczyhttps://www.blogger.com/profile/09227176536470636046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-56878965620137128202016-01-26T14:42:31.997+01:002016-01-26T14:42:31.997+01:00A czy płatki i siemię powinny być zmielone ? A czy płatki i siemię powinny być zmielone ? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00862901781802973170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-42719258959334742612014-11-30T17:50:15.191+01:002014-11-30T17:50:15.191+01:00Oj, nie ma to jak świeży chleb wyciągnięty z własn...Oj, nie ma to jak świeży chleb wyciągnięty z własnego piekarnika :) Pozdrawiam serdecznieIza z Gdy w brzuchu burczyhttps://www.blogger.com/profile/09227176536470636046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3670130568727380308.post-28052152615641092302014-11-25T08:28:23.370+01:002014-11-25T08:28:23.370+01:00Piękny bochenek :) Śniadanie z domowym chlebkiem n...Piękny bochenek :) Śniadanie z domowym chlebkiem należy do moich ulubionych :)Marcelinahttps://www.blogger.com/profile/18239787707976361615noreply@blogger.com