26 czerwca 2013

Sałatka z rukoli z truskawkami i pistacjami

Sałatka z rukoli z truskawkami i pistacjami
Prosta, lekka, kolorowa sałatka z rukoli, truskawek, aromatycznego sera i pistacji. Można ją zjeść na śniadanie, obiad lub kolację. Przyznam, że to moja pierwsza wytrawna sałatka z truskawkami i jestem zachwycona – teraz już wiem, że śmiało można je łączyć ze słonymi smakami:- ) Sałatkę skopiłam olejem lnianym, który ostatnio często używam w naszej codziennej diecie.  
Składniki:
·       30 g rukoli
·       65 g truskawek
·       20 g wyłuskanych pistacji
·       50 g sera Rubin lub oscypka
·       olej lniany

Rukolę opłukać, truskawki oczyścić i pokroić w ćwiartki. Ser zetrzeć na cienkie plasterki (lub na tarce na grubych oczkach). Wszystkie składniki wyłożyć na talerz, posypać pistacjami i lnianym olejem. Podawać tuż po przyrządzeniu.

Smacznego:- )


Sałatka z rukoli z truskawkami i pistacjami

Sałatka z rukoli z truskawkami i pistacjami



2 komentarze:

  1. Prosto, zdrowo i główne składniki (rukola i truskawki) rosną w moim ogrodzie. Chyba się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń