Surówka z kiszonej kapusty II |
Przepis na surówkę z kiszonej kapusty cieszy się wielkim zainteresowaniem na blogu, dlatego podzielić się z Wami jeszcze jednym patentem na zdrowy dodatek do obiadu. Głównym składnikiem jest domowa kiszona kapusta w towarzystwie marchwi, jabłka, czerwonej cebuli i papryki. Zamiast kupować gotowe sklepowe surówki zachęcam do przygotowania ich tuż przed obiadem, nie zajmuje to wcale dużo czasu. Do gotowania angażuję oczywiście Juniora, który z radością pomaga i chwali się wszystkim dookoła, że wszystko czego się dotknie smakuje duuuużo, dużo lepiej:- )
Składniki:
- 150 g kiszonej kapusty
- ½ czerwonej cebuli
- ½ jabłka
- 1 marchew
- ½ lub cała papryka
- ½ pęczka natki pietruszki
- 3 – 4 łyżki oleju lnianego
- pieprz do smaku
Kiszona
kapustę lekko posiekać. Jabłko, marchew, paprykę zetrzeć na tarce o grubych
oczkach. Cebulę i natkę pietruszkę
drobno pokroić. Wszystko wymieszać, dodać olej lniany i pieprz do smaku.
Gotowe:- )
Smacznego:-
)
Jeśli lubisz zdrowe surówki zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami:-)
Surówka z kiszonej kapusty II |
Surówka z kiszonej kapusty II |
Bardzo ciekawa, chętnie wykorzystam, zwłaszcza, że surówek z kiszonej kapusty raczej unikałam...:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam taka surowke sama tez czesto przygotowuje,jednak obowiazkowym bo uwielbianym:) skladnikiem u mnie jest kminek:).Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńtaka surówka to jest to... pycha!
OdpowiedzUsuń