11 stycznia 2014

Surówka z kiszonej kapusty II

kiszona kapusta z marchewką i papryką
Surówka z kiszonej kapusty II
Przepis na surówkę z kiszonej kapusty cieszy się wielkim zainteresowaniem na blogu, dlatego podzielić się z Wami jeszcze jednym patentem na zdrowy dodatek do obiadu. Głównym składnikiem jest domowa kiszona kapusta w towarzystwie marchwi, jabłka, czerwonej cebuli i papryki.  Zamiast kupować gotowe sklepowe surówki zachęcam do przygotowania ich tuż przed obiadem, nie zajmuje to wcale dużo czasu. Do gotowania angażuję oczywiście Juniora, który z radością pomaga i chwali się wszystkim dookoła, że wszystko czego się dotknie smakuje duuuużo, dużo lepiej:- ) 
Składniki:
  • 150 g kiszonej kapusty
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½  jabłka
  • 1 marchew
  • ½  lub cała papryka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 3 – 4 łyżki oleju lnianego
  • pieprz do smaku
Kiszona kapustę lekko posiekać. Jabłko, marchew, paprykę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i  natkę pietruszkę drobno pokroić. Wszystko wymieszać, dodać olej lniany i pieprz do smaku. Gotowe:- )

Smacznego:- )

Jeśli lubisz zdrowe surówki zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami:-)

Surówka na obiad
Surówka z kiszonej kapusty II
surówka zimowa
Surówka z kiszonej kapusty II


3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa, chętnie wykorzystam, zwłaszcza, że surówek z kiszonej kapusty raczej unikałam...:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam taka surowke sama tez czesto przygotowuje,jednak obowiazkowym bo uwielbianym:) skladnikiem u mnie jest kminek:).Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń