Pesto z rzeżuchy
Jak zrobić pesto z rzeżuchy?
Składniki:
- 2 garści rzeżuchy
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki słonecznika
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Pesto z rzeżuchy
Wszystkie
składniki zmiksować na dość gładką masę. Doprawić do smaku solą i odrobiną
zmielonego pieprzu.
Podawać
z świeżym pieczywem.
Pesto rzeżuchowe świetnie nadaje się też do przygotowania prostego zielonego sosu. Wystarczy wymieszać 1 łyżkę majonezu z 1 łyżką jogurtu naturalnego i łyżka pesto. Taki sos można użyć jako dodatek do wiosennych sałat.
Smacznego:
-)
Pesto z rzeżuchy
Pesto z rzeżuchy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz