29 października 2012

Pająki

Nie jestem wielką fanką Halloweenowych zwyczajów. Wszędzie jednak ścigają mnie dynie, potwory, duchy… Synek jak tylko zobaczy dynie mówi „Mamo kupmy dynię?”. Zadowolona odpowiadam, że oczywiście chętnie kupię, zrobimy pyszną zupę, a co na to mój pierworodny? „Co ty mamo, zrobimy potwora!”.  Zamieniam się więc w kreatywną rzeźbiarkę i tworzę z dyni  potwory, a kuchni… w kuchni tworzymy halloweenowe jedzenie.

 Składniki:
·       2 jajka ugotowanych na twardo
·       1 łyżka majonezu
·       1 – 2 łyżki posiekanych, świeżych ziół (np.: szczypiorek, pietruszka, koperek)
·       sól, pieprz
·       1 łyżeczka musztardy francuskiej
·       kilka czarnych oliwek

Ugotowane jajka obrać i przekroić na pół, wyjąć żółtka. Zioła posiekać bardzo drobno dodać do żółtek i majonezu, musztardy wymieszać na pastę. Ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Miejsce po żółtku napełnić masą majonezowo – ziołową. Z oliwek ułożyć tułów i nogi pająka.

Smacznego:- )



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz