|
Surówka z kiszonej kapusty |
Jeśli
ukisiliście już pyszną domową kapustę, czas wykorzystać ją jako dodatek
obiadowy. Można ją jeść prosto z beczki, gotowaną z grzybami albo w postaci surówek. Zapewne znacie wiele pysznych przepisów na wykorzystanie kiszonej kapusty, dziś postanowiłam podzielić się z Wami moją ulubioną jesienno – zimową
surówką. Surówka błyskawiczna, prosta do wykonania, z sezonowych warzyw, owoców z
dodatkiem oleju lnianego.
|
Składniki:
Kiszona
kapustę lekko posiekać. Jabłko i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por
i natkę pietruszkę drobno posiekać.
Wszystko wymieszać, dodać olej lniany i pieprz do smaku. Gotowe:- )
Smacznego:-
)
Jeśli lubisz zdrowe surówki zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami:-)
|
Surówka z kiszonej kapusty |
|
Surówka z kiszonej kapusty
|
|
To jedna z najlepszych surówek :)
OdpowiedzUsuńTaka zwykła a jaka pyszna ;D
OdpowiedzUsuńDziś dodam do obiadu - chyba w towarzystwie schabowych sprawdzi się najlepiej ;)
OdpowiedzUsuńDo schaboszczaka pasuje idealnie:) Polecam zamiast bułki tartej do panierowania użyć otrębów orkiszowych - świetnie smakują:)
Usuń