15 stycznia 2017

Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami

Eton Mess granatem i bananami
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami
Nie mogłam się oprzeć… Dziś przepis na deser prosto ze słonecznego San Escobar. Wyjątkowego miejsca na ziemi, gdzie zawsze trwa lato, a owoce smakują tak, że chce się tam zostać na zawsze :- ) Deser z pysznego słodkiego kremu bananowo – rumowego z kwaskowatymi owocami granatu i chrupiącymi bezami. Jeśli ciągle nie jesteście zdecydowani zdradzę Wam, że to ulubiony deser pana Witolda.
Eton Mess granatem i bananami
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami

Jak zrobić deser z San Escobar czyli krem bananowo - rumowy z granatem i bezikami?

Składniki (4 porcje):
  • 1 banan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3  łyżki rumu
  • 250 g śmietany 36%
  • 1 obrany granat
  • 2 garści bezików

Do dekoracji:
  • listki melisy, mięty lub bazylii
  • kilka ziarenek granatu i kilka plasterków banana
  • kilka bezików

Granat umyć i obrać.
Banana zmiksować na gładką masę z sokiem z cytryny i rumem.
Kremówkę ubić bez cukru i wmieszać ze zmiksowaną masą bananową.
Beziki lekko rozgnieść. W misce delikatnie wymieszać krem bananowy z ziarenkami granatu i pokruszonymi bezami. Pozostawić część owoców do ozdoby. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, ozdabiając zielonymi listkami, owocami i bezikami.

Smacznego :- )

Eton Mess granatem i bananami
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami
Eton Mess granatem i bananami
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami

Eton Mess granatem i bananami
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami


                              

9 komentarzy: