Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami |
Nie mogłam się oprzeć… Dziś przepis na deser prosto ze słonecznego San Escobar. Wyjątkowego miejsca na ziemi, gdzie zawsze trwa lato, a owoce smakują tak, że chce się tam zostać na zawsze :- ) Deser z pysznego słodkiego kremu bananowo – rumowego z kwaskowatymi owocami granatu i chrupiącymi bezami. Jeśli ciągle nie jesteście zdecydowani zdradzę Wam, że to ulubiony deser pana Witolda.
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami |
Jak zrobić deser z San Escobar czyli krem bananowo - rumowy z granatem i bezikami?
Składniki (4 porcje):
- 1 banan
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki rumu
- 250 g śmietany 36%
- 1 obrany granat
- 2 garści bezików
Do dekoracji:
- listki melisy, mięty lub bazylii
- kilka ziarenek granatu i kilka plasterków banana
- kilka bezików
Granat umyć i obrać.
Banana zmiksować na gładką masę z sokiem
z cytryny i rumem.
Kremówkę ubić bez cukru i wmieszać ze
zmiksowaną masą bananową.
Beziki lekko rozgnieść. W misce delikatnie
wymieszać krem bananowy z ziarenkami granatu i pokruszonymi bezami. Pozostawić
część owoców do ozdoby. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, ozdabiając
zielonymi listkami, owocami i bezikami.
Smacznego :- )
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami |
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami |
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami |
Oj , jak to sobie dogadzają na tym San Escobar :D
OdpowiedzUsuńPo prostu raj na ziemi ;)
UsuńPięknie wygląda! Kocham takie desery.
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Dziękuję serdecznie :)
UsuńI to jest deser na czasie ;-)
OdpowiedzUsuńO lala :D Ten deser to strzał w dziesiątkę ;)
OdpowiedzUsuńSan Escobar jest nam tak bliskie, a przez ten deser nawet bardziej ;)
OdpowiedzUsuńMmmm apetyczne foteczki)))
OdpowiedzUsuńrajski deser :D
OdpowiedzUsuń