23 listopada 2012

Owsianka jabłkowa


Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia i zawsze je zjadam:- ) Najczęściej są to owsianki, które gorąco polecam jako pierwsze danie . Pożywne, lekkie, sycące i bardzo, bardzo zdrowe. Można przygotowywać je na setki sposobów z różnymi zdrowymi dodatkami. Jako drugie śniadanie można taką owsiankę zabrać (w pudelku) do pracy zamiast tradycyjnych kanapek:- )

Jak zrobić owsiankę jabłkową?

Składniki:

·       1 łyżka płatków owsianych
·       1 łyżka otrębów owsianych
·       1 łyżka otrębów pszennych
·       ½ dużego jabłka
·       1 jogurt naturalny
·       ½ łyżeczki cynamonu
·       1 łyżka rodzynek
·       1 łyżeczka siemienia lnianego


Wszystko razem wymieszać i zjeść:- )

 Smacznego:- )


Wartość odżywcza 100 g – 236,75 kcal
Wartość odżywcza 1 kromki ( 40g) – 94,7 kcal
Białko – 2,92gTłuszcz – 2,7g
Węglowodany – 15g



2 komentarze :