Prosty przepis na pyszne racuchy. Tym razem z jabłkami, ale do tak przygotowanego ciasta można dodać praktycznie wszystkie owoce; ananasa, jagody, banany, gruszki, śliwki... Racuchy można podać z cukrem pudrem, z kwaśną śmietaną lub jogurtem, z polewą czekoladową albo sosem owocowym. Przygotowuje się je błyskawicznie i zjada jeszcze szybciej:- )
Jak zrobić błyskawiczne racuchy jabłkowe?
Składniki:
· 3
jaja
· 1
1/5 szklanki mąki
· 200 g serka homogenizowanego
· 2
łyżeczki proszku do pieczenia
· 1
łyżka cukru pudru
· 1/2
łyżeczki cynamonu
· 1
duże jabłko
Dodatkowo:
· olej
do smażenia racuchów
Jabłko pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Wszystkie
składniki wymieszać mikserem, dodać jabłka – wymieszać. Smażyć na patelni z
rozgrzanym olejem na złoty kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem z kwaśna śmietaną
lub jogurtem.
Racuchy jabłkowe |
Racuchy jabłkowe |
lubię właśnie w placuszkach to, że można z nimi eksperymentować:)
OdpowiedzUsuńsmaczne!
Tak, można wymyślać różne kombinacje:)I racuchy smakują świetnie z wszystkimi sezonowymi owocami np.: z truskawkami...
Usuń