18 lipca 2013

Deser wiśniowe szaleństwo

Deser  wiśniowe szaleństwo
Po pysznych, słodkich i bardzo kalorycznych tortach, które ostatnio rozpieszczały nasze podniebienia, zatęskniliśmy za lżejszymi słodkościami. Hitem tego lata jest deser z granoli, jogurtu naturalnego i owoców. Nie ma chyba prostszego i zdrowszego deseru na upały. Na zdjęciach deser z wiśniami, ale jedliśmy go z malinami, jagodami, porzeczkami, truskawkami i morelami, sezon w pełni więc można wybierać wśród ulubionych owoców. Na wierzchu układamy bezy, startą kostkę gorzkiej czekolady, odrobinę bitej śmietany lub kulkę lodów…  Cóż nie jest to dokładny przepis, to tylko pomysł, który mam nadzieję przypadnie Wam do gustu:- )
Składniki:
·       wiśnie lub inne ulubione owoce
·       granola np.: truskawkowa
·       jogurt naturalny lub śródziemnomorski
·       bezy

Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować.
W wysokiej szklance układać warstwami granolę, jogurt i wiśnie. Ilość warstw zależy od wysokości szklanki i apetytu:- ) Na wierzchu rozkruszyć bezy.
Jeśli lubicie słodkie desery, można dodać dodatkową warstwę rozkruszonych bez także do środka deseru.

Smacznego:- )

Deser  wiśniowe szaleństwo

Deser  wiśniowe szaleństwo


5 komentarzy :

  1. Lubię takie warstwowe desery, najpierw rozpieszczam nimi oczy a potem żołądek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wisnie są cudowne, dzisiaj się zajadałam wiśniowym musem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wiśnie, jogurt, granola... , to musiało smakować obłędnie:)!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie szklaneczki :) pełne pyszności :)

    OdpowiedzUsuń